Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Manai dzīvei ir jāmainās, bet tā nemainās


Sveiks, mans mīļais draugs!

Tik sen neesmu Tevi redzējusi, ka nolēmu uzrakstīt un pastāstīt, kā man iet un kas jauns. Mūsu baznīcā ir atsākusies jauniešu vakaru rudens sezona, tie notiek nemainīgi katru piektdienu plkst. 19.

Ikvienu jauniešu vakaru veido vairākas daļas – jaukākā daļa – sadraudzība (draudzēšanās un runāšanās, kuras laikā uzkožam cepumus un dzeram tēju) notiek jauniešu telpās otrajā stāvā. Par katru vakaru ir atbildīgs kāds no jauniešu vadītāju komandas, tādēļ visi jauniešu vakari nebūt nav vienādi. Aizpagājušo piektdien, kad vakara tēma bija neatlaidība, pēc Ģirta (Ģirts Prāmnieks – jauniešu vadītājs un mācītājs. – Aut.) uzrunas mazajās grupās pārrunājām, kam mūsu dzīvē pietrūkst neatlaidības, kad tā mums visvairāk ir bijusi vajadzīga, u. tml.
Šopiektdien, 18. septembrī, vakara tēma bija "Ar ko sākt...". Tas Tevi noteikti būtu interesējis. Vakars sākās baznīcas lielajā zālē, dziedājām slavas un pielūgsmes dziesmas Dievam. Pēc tam noskatījāmies īsu PIXAR multfilmiņu. Pēc filmiņas sekoja Ģirta uzruna. Prezentācijā uz ekrāna varējām redzēt cilvēkus, kuri atrodas uz grēcinieku salas, bet blakus tai ir Dieva sala. Pirmais jautājums: kāpēc tiem, kas atrodas uz grēcinieku salas (tie esam mēs), ir doti baušļi? (Tas, ka tie jāievēro, parasti visiem ir skaidrs.) Baušļi ir kā spogulis, kurā ieraugām sevi, un tas mums atklāj, ka dzīvojam uz grēcinieku salas, kuru no Dieva salas šķir dziļš ūdens, proti, baušļi liek mums ieraudzīt, ka esam netīri. Mēs mēģinām notīrīties, mēģinām paši pārpeldēt ūdeni, bet nevaram. Tiem, kuri ir atzinuši savu grēku, ir labā vēsts – Dievs mazgā mūs un ceļ tiltu uz savu salu caur savu Dēlu Jēzu. Tātad – ar ko sākt? – Nodot dzīvi Jēzum un uzticēties Viņam. Tā kā Tev, tāpat kā Ģirtam, patīk mašīnas, atkārtošu viņa teikto: ja mēģini pats saviem spēkiem, Tu startē ar tukšu bāku, Tu ieliksi ātrumā,bet mašīna tikai žagosies, Tu pabrauksi pārdesmit metru, un akumulators jau būs tukšs. Tāpēc ir jāsāk ar Jēzu, citādi Tavi centieni mainīt dzīvi būs kā braukšana bez degvielas. Tikai tad, kad esam savu dzīvi nodevuši Jēzum, ir iespējamas pārmaiņas.

Beigās pastāstīšu arī par kādu jaunumu – kopš septembra vidus pirms jauniešu vakariem no plkst. 18 kora telpā notiek lūgšanas. Un vēl – par Jēzus draudzes jauniešu aktivitātēm Tu vari uzzināt arī domubiedru grupā "JDJ" portālā draugiem.lv.

P. S. Katru sestdienu plkst. 17 notiek jauniešu teātra grupas nodarbības, un kādā oktobra nedēļas nogalē notiks rudens riteņbrauciens.

Ceru Tevi sastapt nākampiektdien!

Tava Austra

Foto Austra Klotiņa

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv