Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
"KāpNes" uzceltas


Misijas projekts "KāpNes", kurš radās šā gada sākumā, iegājis jaunā posmā. "KāpNes" ir evaņģelizācijas projekts, kas notiek, sadarbojoties mūsu draudzei ar Jaunpiebalgas Sv. Toma draudzi, un tā mērķis ir iedrošināt Jaunpiebalgas jauniešus iesaistīties baznīcas dzīvē. 21. – 23. augustā Jaunpiebalgā norisinājās projekta kulminācija – evaņģelizācijas nedēļas nogale. To organizēt palīdzēja daudzi Jēzus draudzes jaunieši. Nedēļas nogale (piektdienas vakars) sākās ar koncertu Jaunpiebalgas estrādē, kur uzstājās Ieva Marta Henčele, Dace Kaša un grupa "Zemes Mala". Sestdien bija paredzētas dažādas aktivitātes – sporta spēles, spēles ģimenēm un filmu seansi. Pirms vakara pasākuma bija atsevišķa daļa: iespēja uzdot jautājumus mācītājam. Atbildēja Jaunpiebalgas Sv. Toma draudzes mācītājs Uldis Jumejs un Vecpiebalgas draudzes mācītājs Intars Jonītis. Vakara pasākums bija visa projekta aizkustinošākais brīdis – Jēzus draudzes jaunieši bija sagatavojuši drāmiņas, kopā ar slavēšanas grupu dziedājām dziesmas, cilvēki teica liecības, vakaru vadīja Evija un Daniēls Godiņi. Tas turpinājās baznīcas ārpusē, pļavā pie ugunskura. Kaut arī projekta gaitā atsaucība no Jaunpiebalgas jauniešu un iedzīvotāju puses nebija liela un tā aktivitātēs pārsvarā piedalījās svētdienasskolas bērni un viņu draugi, "KāpŅu" organizatori ieguva vērtīgu pieredzi, ko izmantot nākotnē. Kārtējo reizi sapratām: cilvēki vienkārši nezina un šaubās, kas viņus sagaida aiz baznīcas sienām – vai tur drīkst iet tikai izredzētie?
Jo es taču ar tādām lietām nenodarbojos. Bet, ja vien tu tikai pamēģinātu, varbūt atklātos, ka baznīcā sastaptā Jēzus mīlestība ir bijis tieši tas, pēc kā visu laiku ilgojies. Un tāpēc mums ir jādod iespēja. Madara Jauģiete – projekta idejas iniciatore: "Lai arī mēs bijām iztēlojušies mazliet citādu iznākumu, tas ir tāds, kāds ir, priecāsimies par tiem daudzajiem bērniem, kas ar lielu prieku piedalījās un bija kopā ar mums līdz pat vēlam vakaram. Tie nebūt visi nebija svētdienasskolas bērni, bet arī tādi, kas par kristīgo vēsti vēl nebija dzirdējuši. Kāds no šiem bērniem teicis: "Jā, šī bija mana labākā diena šajā nedēļā!" Dievs mūs savā žēlastībā ir ļoti mācījis šajā pirmajā pieredzē, un tā ir nesusi svētīgas pārdomas daudziem. Tāpēc projekta norisi varam vērtēt vienīgi plusos."

Projekts "KāpNes" pateicas visiem, kuri palīdzēja garīgi – ar lūgšanām, un tiem, kuri atbalstīja finansiāli, jo nevajadzēja raizēties par līdzekļu trūkumu. Projektu iecerēts turpināt, sadarbībā ar Jaunpiebalgas draudzi vienojot pilsētas kristīgos jauniešus.

Austra Klotiņa

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv