Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Laika vērtība


Svētdiena, 25. janvāris. Laiks pēc dievkalpojuma. Pērminderi un draudzes brāļi  pulcējās pie tējas un kafijas galda, lai  vīru sadraudzībā pavadītu laiku un uzklausītu  Biķeru draudzes mācītāja Aleksandra Bites sagatavotās pārdomas par tēmu "Laiks pirms Kristus otrās atnākšanas".

Šī nav pirmā reize, kad lekciju lasīt draudzes vīriem tiek uzaicināts kāds viesmācītājs, tāpēc vīru ir daudz, un arī tēma liekas interesanta.
Lekcijā apskatām Jāņa Atklāsmes grāmatu. Sākumā grāmatas dažādas interpretācijas, skaidrojumus. Tad Aleksandrs  pievēršās 13. nodaļai, sīkāk analizējot un skaidrojot šīs nodaļas pantus un simbolu valodu. Nonākot pie 16.,17. panta:  "Un tas panāca to, ka visi, lielie un mazie, bagātie un nabagie, brīvie un vergi uzspiež zīmi uz savas labās rokas vai uz pieres, lai neviens nevarētu ne pirkt, ne pārdot, kam nav šīs zīmes," – rodas diskusija, kas ir šī zīme un ko tā varētu nozīmēt?  Izrādās, šī zīme  saistīta ar čipu,  kas tiks "uzspiests" cilvēkiem, lai pār viņiem varētu veikt kontroli, tos pakļaut dažādiem sociālajiem un ekonomiskajiem procesiem. Kā piemērs tika minēts nakts klubs kādā no Eirpoas valstīm, kur šo čipu „spiešanu” jau praktizē. Laiku beigas, par ko Jānis rakstīja Atklāsmes grāmatā, izsūtījumā Patmas salā pirms daudziem gadsimtiem, manāmi tuvojas, un daudzas lietas, kuras agrāk bija apklātas ar noslēpumainības plīvuru, nu nāk gaismā un atziņa vairojas.

Lekcija ikvienam klausītājam liek uzdot jautājumu: kā būs ar mani? Vai mana ticība uz pestītāju Jēzu būs tik stipra, lai spētu pastāvēt arī vajāšanās un bada laikos? Vai es savu dzīvību spētu atdot ticības dēļ? Vai, pieņemot zvēra zīmi, es, nedomājot par sekām, nostāšos uz platā pazušanas ceļa, kas ved uz mūžīgu atstumtību no Dieva un nāvi? 

Vairākkārt Aleksandrs izteica domu – Jēzus Kristus, patiess Cilvēks un patiess Dievs,  nāca pasaulē, lai glābtu cilvēkus.  "Un šī ir tā liecība, ka Dievs mums ir devis mūžīgu dzīvību, un šī dzīvība ir Viņa Dēlā." (1Jņ 5,11) Viss mūsu glābšanai ir izdarīts, viss piepildīts. Paldies Dievam par to. Bet cilvēki, kuri pieņems  zvēra zīmi, pēc mācītāja domām, vairs nebūs cilvēki, tāpēc uz viņiem pestīšana vairs neattieksies. Viņi paši izdarījuši savu izvēli - atteikušies no dzīvā Dieva, nav klausījuši tam, kas rakstīts Svētajos Rakstos, un zaudējuši Dieva lielāko dāvanu - pestīšanu caur Jēzus upuri, līdz ar to mūžīgo dzīvību.

Paldies mācītājam Aleksandram Bitem, kas aizskāra šo tēmu - tuvojošos pārbaudījumu laiku, lai mēs  būtu  redzīgi un zinīgi, skatoties uz  notikumiem, par kuriem rakstīts Jāņa Atklāsmes grāmatā.

Šis laiks ir Dieva žēlastības laiks, kad mēs kā draudze varam svinēt  dievkalpojumus, Dieva Vārds brīvi tiek sludināts dievnamos, nav vajāšanu Dieva Vārda dēļ. Novērtēsim šo laiku, kas ir vislabvēlīgākais, lai meklētu Kungu un darītu Viņa prātu. Būsim modrīgi un vērosim notiekošos procesus pasaulē un mūsu zemē, tieksimies pēc Debesu valstības un svētdzīves, jo Kristus saka: "Es nāku drīz un Mana alga līdz ar Mani atmaksāt ikvienam pēc viņa darbiem." (Atkl 22,12)

Aldis Rubenis

Foto Māris Doze
Fotoparaksti:
1.Jēzus draudzes brāļi lekcijas laikā.
2.Mācītājs Erberts Bikše pirms lekcijas sanākušos iepazīstina ar mācītāju Aleksandru Biti.

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv