Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Radīšana jeb 1+1=1


Kā jau solījām, jaunais gads ģimenu vakariem sākas ar pārmaiņām, turpmāk tiekoties ik mēneša pēdējā sestdienā. Janvārī tikāmies Bībeles studijā, ko vadīja mācītājs Krišjānis Bulle un viņa sieva Amanda.

"Un Dievs radīja cilvēku pēc sava tēla, pēc Dieva tēla Viņš to radīja, vīrieti un sievieti Viņš radīja." (1Moz 1,27)

Ādams – pirmais vīrs. Vai apjaušam Dieva uzticētos pienākumus vīriem?

Ieva – vai nekas cits kā tikai palīgs?

Mēs aizvien no jauna pārliecinājāmies par Dieva vienreizēji radīto vīrieti un sievieti kā palīgu, kā atbalstu viens otram jebkurā dzīves jomā, papildinot viens otru kā līdzvērtīgus partnerus ikdienā, kā tādus, kas nav atdalāmi, jo, tikai kopā esot, var būt viens vesels.

Organizatori Lelde un Ivars Kupči, Evija un Daniēls Godiņi


Tikšanās ar citiem pāriem un kopīgas studijas ģimeņu vakarā par tēmām, kas katrai ģimenei ir aktuālas, dod stiprinājumu, mierinājumu un arī cerību. Tik daudz ir pasākumu, kur spodrinām savu fasādi un klausāmies par citu nospodrinātām fasādēm. Ģimeņu vakars varētu būt tā vieta, kur uz pāris stundām nolikt smaidīgo fasādi pie ieejas durvīm un līdzdalīt citiem pāriem arī grūto vai nesaprotamo. Tas ir ļoti nepieciešami un ļauj arī pašiem savu ģimeni uzlūkot nevis kā miera ostu, nevis kā kara lauku, bet kā mūsu abu kopīgu darba lauku mūža garumā, Dieva darba lauku.

Laura un Andris Ceļmaļi

Šajā reizē lektori runāja par pasaules un cilvēka radīšanu un cilvēka uzdevumiem. Patika, ka lektori uzsvēra to, ko paši neuzmanības dēļ esam palaiduši garām, – Dievs radīja cilvēku – sievišķo un vīrišķo. Tātad Dievs jau sākumā mūs katru radījis kā daļu no cilvēka, lai kopā ar otru pusīti veidotu vienu veselu. Mums bija iespēja mazajās grupās patstāvīgi pētīt Svētos Rakstus un meklēt sievietes un vīrieša atšķirības un Dieva dotos uzdevumus pirms un pēc grēkā krišanas. Šķiet, visi bija ļoti pārsteigti, cik daudz informācijas varēja atrast dažās rindiņās, ja tajās patiesi iedziļinās.

Andīna un Jānis Sprinči

Likās, pieteiktajai vakara tēmai "Radīšana" būs ļoti nopietns turpinājums, taču vakara vadītāju – mācītāja Krišjāņa un viņa sievas Amandas – radošā pieeja vakaru izvērta jautru un interesantu. Jautru tādā nozīmē, ka gan sievas, gan vīri varēja ar humoru paraudzīties, kā viens no otra atšķiras un kā Dievs šo atšķirību ir atklājis savā Vārdā.

Gundega un Haralds Bietes

Ir ļoti svarīgi izprast Dieva oriģinālo nodomu sievietei un vīrietim, vēl svarīgāk, sievai un vīram. Daudzas no mūsdienu pasaules sociālajām un arī privātajām problēmām rodas tieši tādēļ, ka cēli mērķi sajaukti ar grēcīgām dziņām. Dievs radīja sievieti līdzās vīrietim kā atbilstošu partneri. Modernie centieni pacelt sievietes pašapziņu un tiesības grauj ģimenes ideju, jo mēģina cīnīties pret vīrieti, kārot pēc vīra "amata", ideja par vīrieti kā ģimenes galvu jau kļuvusi nepieklājīga. Viena no svarīgākajām šī vakara atziņām: nav vērts censties satvert to, kas dots otram, jo katram Dievs ir paredzējis savu svētību un savu lomu kopīgā nozīmīgā projekta, ģimenes, veidošanā un uzturēšanā.

Anda un Jānis Miķelsoni

Fotoparaksti:
Lauciņu ģimene.
Foto Daniēls Godiņš

 

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv