Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Mazās intervijas - Kā tu piedzīvo draudzi kā garīgo ģimeni



Daina Mangulsone, studente, skolotāja

Draudzi kā garīgo ģimeni es izjūtu vienotībā un aizlūgšanās, dievkalpojuma kopībā. Arī jauniešu vidū zinu, ka būs kāds, kas spēs man dot padomu, atbalstīt un iedrošināt. Ja draudzē cilvēki redz tavus mīnusus, tad necenšas tos īpaši atzīmēt, bet pateikt tā, lai celtu. Ir arī tādi īpaši gadījumi, kad varu izrunāties par lietām, kas mani nomāc, un pēc sarunas jūtu, ka man ir celta pašapziņa, apziņa par to, kas esmu Dievam, un varu smaidīt! Draudzē, tāpat kā ģimenē, ir svarīgi justies noderīgai un piederīgai, saprastai un mīlētai.

Iveta Godiņa, skolotāja

Draudzi, tāpat kā ģimeni,  vieno piederības sajūta, ka jūties kā savējais, pieņemts. Kopīgas intereses, kopīga ikdiena un svētki. Piederība – tevi saprot. Draudzi, tāpat kā ģimeni, nekritizē un pieņem tādu, kāda tā ir, un strādā, lai tā kļūtu vēl labāka. Bez draudzes es nevaru iedomāties kristīgu dzīvi!


 

Māris Doze, namu pārvaldnieks

Draudzi vēlētos redzēt šādu – tajā viens otru pazīst, var atbalstīt ticībā, lūgt par otru, darbojas Dievs caur Svēto Garu. Tādā veidā var pieaugt mīlestībā, ticībā. Svarīgi, ka viens otru virzām tuvāk Dievam, saredzot nepilnības un cenšoties pilnveidoties, mudinot vairāk lūgt, lasīt Bībeli, tuvoties Dievam.


 

Kārlis Pugovičs, skolnieks

Manuprāt, tieši viens no draudzes galvenajiem uzdevumiem ir būt garīgajai ģimenei. Tā ir arī manā gadījumā – draudzes locekļi bija tie, kas mani iepazīstināja ar Dieva Vārdu un palīdzēja pieaugt ticībā un zināšanās par Dievu. Draudzes locekļi ir cilvēki, kuriem var uzticēties, kas palīdz, stiprina un vienkārši ir labi draugi. Tā tam taču ir jābūt – mēs esam brāļi un māsas Kristū.


 

Amanda Seimane, skolniece

Es draudzi piedzīvoju kā kaut ko ļoti, ļoti jauku, labu un mīļu. Šeit cilvēki ir smaidīgi un laipni, varu just kopību. Jā, laikam tomēr svarīgākais, ka piedzīvoju šeit mīlestību!

 


 

Mārtiņš Barons, students

Esmu uzaudzis astoņu bērnu ģimenē un zinu, ko nozīmē ģimeniskums. Saskatu ļoti lielu līdzību ar draudzi, esmu ceturtais bērns, tātad man bija lielāki brāļi, no kā mācīties, un mazāki brālīši un māsiņas, kuriem palīdzēt un rādīt piemēru. Manuprāt, mūsu draudzē ir tāpat.
Draudzē var saņemt stiprinājumu no brāļiem, māsām, kā arī mīlestībā pamācīt viens otru un tikt pamācīts. Mēs neviens neesam ideāli, tādēļ Dievs draudzi bagātīgi lieto, lai mūs pilnveidotu.

Intervēja Elīna Šīmane

Autores foto un foto no personīgajiem arhīviem

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv