Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Ko man nozīmē draudze?


No oktobra abas māmiņu grupas uz laiku apvienojās, jo vēlējāmies kopīgi domāt, runāt un studēt Bībeli par tematu "Draudze".

Pirms vairāku lekciju cikla lūdzu dalībnieces uzrakstīt, ko viņām nozīmē draudze:

"Tās ir manas otrās mājas, kur jūtos gaidīta, mīlēta, saprasta. Bez draudzes nespēju iedomāties dzīvi un pastāvēšanu ticībā. Jo vienmēr, kad esmu draudzē, tieku stiprināta ticībā." (Vijolīte)

"Draudze ir kristīgu cilvēku kopība, sadraudzība, piederība, Dieva klātbūtne un kalpošana." (Daiga)
"Draudzē satieku citus kristiešus, stiprinos ticībā un mīlestībā – saņemu Kristus mīlestību no brāļiem un māsām." (Evija)

"Draudzei pieder kristieši, kuri kopīgi meklē patvērumu pie Tā Kunga, saņem sakramentus, Vārdu, stiprinājumu. Draudze darbojas kā organisms – viens kalpo vienā vietā, otrs – citā, un man ir sava vieta. Draudzei ir kopīgi piedzīvojumi, kopīga pieredze, problēmas, atbildes uz tām." (Anda)

"Draudze man ir būtiski svarīga, tajā aug un pilnveidojas mana ticība, bez draudzes es nevarētu pastāvēt." (Ilze)

"Draudzē es tiekos ar savām māsām, mēs kopā lūdzam, esam sadraudzībā, pārrunājam garīgos jautājumus. Piedalos svētdienasskolā un nometnēs." (Zaiga)

"Draudze ir sirsnīgas, mīļas, svētīgas sadraudzības vieta, kuras centrā ir Dieva Vārds un sakraments. Tā ir vieta, kur satieku mīļus draugus un paziņas. Priecājos, ka varu tajā kalpot." (Edīte)

Mūsu pirmās atziņas un izjūtas bija ļoti līdzīgas. Mēs visas sajutām draudzi kā miera, prieka un sadraudzības vietu, kur centrā ir Dieva Vārds. Bet kurš rūpējas, lai mēs tā varētu justies? Vai ikviena vieta, kurā jūtamies tik labi, ir draudze? Vai draudzes loceklim ir kādi noteikti pienākumi?

Ar interesi sākām nodarbības un pateicamies lektorēm Barbarai Frikai, diakonijas māsai Irmgardei, Rutei Bikšei un Sandrai Ginterei par svētīgo un izsmeļošo Dieva Vārda skaidrojumu.

Kādi cilvēki veido draudzi? Bībelē 115 reižu lietots vārds "ekklesia", kas nozīmē "ārā izsauktie" (ek-kaleo, gr. val.). Svētais Gars izaicina cilvēkus ārā no pasaules. Aicina Dieva uzdevumiem. Kristū Jēzū mēs tiekam uzcelti par Dieva mājokli Garā (Ef 2,22). Svētie Raksti atklāj, kas ir pamats: "Nams, uzcelts uz apustuļu un praviešu pamata, kura stūra akmens ir Jēzus Kristus!" (Ef 2,20) Jēzus jautā mācekļiem: "Ko jūs sakāt, kas Es esmu?" Un Pēteris atbild: "Tu esi Kristus, dzīvā Dieva Dēls." (Mt 16,16) Cilvēks, kurš piedzīvo Jēzu kā Dieva Dēlu, uz tā var celt Dieva draudzi. Draudzei pieder mūžīgās dzīvības atslēgas, jo Jēzum tās pieder, un elles varai to neuzvarēt! (Mt 16,18)

Jēzus saka: Es tev došu atslēgas – atraisīt, ielaist, paturēt. Tās ir draudzes privilēģijas. (Mt 16,19)

Draudze piedzīvo arī īpašu tuvību ar Jēzu Kristu caur Svēto Vakarēdienu, grēksūdzi. Taču draudzes locekļiem ir uzdevumi, lai draudze varētu svētīgi pastāvēt:

1) Dieva godāšana, slavēšana (Ef 3,20,21);
2) aizlūgšana (Apd 12,5);
3)  rūpes par draudzes locekļiem (2Kor 11,28);
4) draudzei nedot piedauzību (1Kor 10,32);
5) materiāli atbalstīt draudzi, jo mums ir svarīgi, lai dievnams varētu pastāvēt, lai tajā būtu gaisma, siltums un pārējais nepieciešamais.

Pirmās draudzes sajuta sevi kā ģimeni, svarīga ir dvēseļu kopšana, lai visi draudzes locekļi justos kā vienas miesas locekļi. Pirmā vēstulē korintiešiem draudze tiek attēlota kā Kristus miesa, tā var būt tāda, ja sajūtam savu brāļu un māsu vajadzības, ciešanas un rūpes, protam cits citu atbalstīt, priecāties ar tiem, kuri slavē Dievu un pateicas. Ja to no sirds darīsim, saņemsim Debesu Tēva bagātu svētību.

Ir svarīgi apzināties, ka esam tikai daļiņa no lielās draudzes, tikai šķipsniņa no zemes sāls, tikai viena liesmiņa, bet Svētajā Garā un lūgšanās mēs spējam atsaukties Dieva aicinājumam kalpot ārpusē, lai mantotu vēl daudzus Mūžībai!

Pēc lekciju cikla atziņas bija šādas:

"Katrs kristietis ir kā dzīvs akmens mūžīgajā baznīcā, ko ceļ Dievs. Viņš šos akmeņus pieslīpē un veido, lai tie būtu derīgi." (Ilze)

"Draudze ir Jēzus sekotājs. Mums visiem ir viens mērķis – Debesis! Kopība – Vakarēdienā, sadraudzībā, kalpošanā." (Taiga)

"Draudzē mani ir ievedis Dievs, tajā sastopu brāļus un māsas Kristū, viņu pamats ir Evaņģēlijs un Svētais Vakarēdiens. Mēs kopā esam sadraudzībā, aizlūgšanās, grupu nodarbībās, lai pieaugtu Dievā, savstarpējā viesmīlībā, izpalīdzībā, iepriecināšanā, muzicēšanā. Cilvēks nevar ticēt viens mājās, bez draudzes viņš nevar tikt stiprināts, saņemt Vakarēdienu var tikai draudzē. Kristus, kas pie krusta ir samaksājis par visiem mūsu grēkiem, ir galvenais, kādēļ ir jāiziet no pasaules un regulāri jānāk uz draudzi." (Daina)

"Galvenais – draudzei ir kopīgs Dievs, kas ir draudzes galva. Mēs esam Kristus miesa šeit, uz zemes." (Anda)

Materiālu sagatavojusi Edīte Lūse

Fotoparaksti Svētais Vakarēdiens Jēzus draudzē.
Vasaras nometnē.
Sirsnīgā sadraudzībā.

Mīļi aicinām piedalīties 4. Latvijas kristīgo māmiņu nometnē no 29. jūnija līdz 1. jūlijam Bukdangās. Tēma – sirdspuksti. Sīkāka informācija: www.maminugrupa.lv

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv