Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Dieva laipnības svētdiena


26. aprīļa
svētdienai mūsu baznīcas kalendārā lasām apzīmējumu Misericordia Domini – Tā Kunga žēlastība un laipnība. To īpaši apliecināja šīs svētdienas dievkalpojums, kurā sprediķoja bīskaps Ludvigs Kolvāge no Ziemeļelbas baznīcas Vācijā, dievkalpojumu muzikāli bagātināja Drobakas luterāņu baznīcas koris no Norvēģijas un amatā tika ievesta mūsu jaunā draudzes padome.

Draudzes padome un revīzijas komisija, stājoties amatā, deva svinīgu solījumu uzticīgi un atbildīgi kalpot turpmākos trīs gadus. Mācītājs Erberts Bikše sirsnīgi pateicās katram par atsaukšanos kalpot, ieguldot draudzes darbā savus talantus, laiku un sirdi.

Sprediķī bīskaps L. Kolvāge atgādināja – šī svētdiena tiek dēvēta arī par Labā Gana svētdienu. Un Labais Gans ir aktuāls tēls arī mūsu dzīvē. Mums kā avīm ir jāsaklausa sava Gana balss un jāseko Viņam, jo labais Gans ir atdevis savu dzīvību par savām avīm. Mums ir dots apsolījums: „Manas avis dzird manu balsi, Es tās pazīstu, un viņas Man seko. Un Es tām dodu mūžīgo dzīvību, un viņas nemūžam neies bojā, un neviens tās neizraus no manas rokas.” (Jņ 10,27–28) Šis ir Dieva laipnības laiks. Bīskaps atgādināja mums arī 23. psalma vārdus, kas dod mieru un drošību grūtos brīžos.

Dievkalpojumu īpaši bagātināja arī Drobakas luterāņu draudzes kora sniegums. Drobaka ir neliela norvēģu pilsētiņa netālu no Oslo, un šis koris šogad svin savu 15. pastāvēšanas gadskārtu. Talantīgais un enerģiskais kora diriģents ir vīrs ilggadējai mūsu draudzes māsai Dainai Molvikai (bij. Klibiķei), kuru mīļi sagaidīja gandrīz katrs draudzes loceklis, īpaši jau mūziķi. Kora uzstāšanās tiešām uzrunāja katru, un varējām sajust patiesu koristu prieku dziedāt. Apsveicam kori jubilejā un no sirds sakām paldies par šo kalpošanu!

Un visbeidzot – sirsnīgi sveicam jaunās padomes locekli, mūsu draudzes pērminderi Andri Ceļmali un viņa sieviņu Lauru ar dēliņa nākšanu pasaulē tieši šajā dienā!

Lelde Kupce

Foto Estere Rožkalne
Fotoparaksti Drobakas luterāņu baznīcas koris.
Bīskaps Ludvigs Kolvāge no Ziemeļelbas baznīcas Vācijā.

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv