Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
2008. gads skaitļos


2009. gada pirmajos mēnešos ir apkopoti un pārbaudīti dati par draudzes darbību 2008. gadā. Noteiktajos termiņos atskaites iesniegtas LELB Virsvaldei un Valsts ieņēmumu dienestam. Par galvenajiem rādītājiem stāstīts arī draudzes sapulcē 22. martā.

Draudzes locekļu skaits 2008. gada beigās sasniedzis 1170 pieaugušos – par 75 vairāk nekā pirms gada. Lielākā daļa jauno draudzes locekļu pievienojušies draudzei ar iesvētībām (78), kā arī pārnākot no citām draudzēm (15) vai atjaunojot piederību draudzei (4). Aizvadītajā gadā uz citām draudzēm pārgājuši 8, bet miruši 14 draudzes locekļi.
2008. gadu iezīmēja draudzes 370 gadu jubilejas pasākumi, kas jau plaši aprakstīti iepriekšējos "Jēzus Draudzes Dzīves" numuros. Finanšu izteiksmē ar jubileju saistītie izdevumi no draudzes kases prasījuši aptuveni pusotru tūkstoti latu, kuri pilnībā segti no jubilejas mērķziedojumiem un suvenīru pārdošanas ieņēmumiem. Finanšu atskaites gan nespēj uzskaitīt daudzo brīvprātīgo jubilejas organizatoru un palīgu ieguldīto laiku un darbu. Paldies visiem, kas palīdzēja un piedalījās.

Aizvadītajā gadā lielāka summa nekā iepriekšējos gados bija nepieciešama draudzes vasaras nometnes norisei. No nometnes dalībnieku dalības maksām un ziedojumiem kopumā saņemti apmēram 11 tūkstoši latu, kas izmantoti ēdināšanai (gandrīz 7 tūkstoši), maksai par nometnes vietu (3,3 tūkstoši), kā arī transportam un interešu grupās izmantotajiem materiāliem.

Būtiskākie darbi pie baznīcas ēkas 2008. gadā – baznīcas fasādes (no galvenajām durvīm pa labi) restaurācija, koka un skārda darbi tornī, torņa kolonnu restaurācija, kā arī atsevišķu iekšdurvju un logu restaurācija. Kopumā gada laikā baznīcas ēkas restaurācijas un remontdarbi veikti apmēram par 30 tūkstošiem latu. 2008. gadā sākts ērģeļu restaurācijas projekts.

Kopā 2008. gadā saņemti ziedojumi 65,7 tūkstoši latu. No visiem ziedojumiem kolekte veido 33,3 tūkstošus latu, fizisko personu ziedojumi – 23 tūkstošus, juridisko personu – 8 tūkstošus un ārvalstnieku – 1,4 tūkstošus latu. Salīdzinājumā ar 2007. gadu kopējā saņemto ziedojumu summa 2008. gadā ir apmēram par pieciem tūkstošiem mazāka – kolekte 2008. gadā palikusi iepriekšējā gada līmenī, fizisko un juridisko personu ziedojumi nedaudz sarukuši, bet ārvalstnieku ziedojumi nedaudz palielinājušies. Gada pirmajā pusē saņemtie ziedojumi bijuši lielāki nekā iepriekšējā gadā, bet gada otrajā pusē (neskaitot ar draudzes jubileju saistītos ziedojumus) – mazāki.

Papildu iepriekš uzskaitītajiem ziedojumiem vēl divi tūkstoši latu kancelejā saņemti par kazuālijām (kristībām, laulībām), 6,8 tūkstoši – par zemes un telpu nomu, bet pieci tūkstoši – finansējums no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas un Kultūrkapitāla fonda (baznīcas ēkas un ērģeļu remontam).

Pateicība Dievam par vadību praktiskajā kalpošanā un saņemtajām svētībām, un paldies visiem draudzes locekļiem un atbalstītājiem par līdzdalību, palīdzību un aizlūgšanām.

Jānis Miķelsons, revīzijas komisijas vadītājs

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv