Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Mazās intervijas


Jautājums: Kā tu rodi mieru?


Agita Jirgensena, mājsaimniece

Man ir četri bērni, tādēļ fizisku mieru rast grūti, bet, ja tas nāk, zinu – no Dieva!  Īstenībā jau nav cita avota, kur gūt patiesu mieru... „Mieru es jums atstāju, Savu mieru Es jums dodu; ne kā pasaule dod, Es jums dodu. Jūsu sirdis lai neiztrūkstas un neizbīstas.”(Jņ 14,27) – tas ir pamats, uz kā stāvam, – Jēzus miers.  Katru dienu mana lūgšana ir – Dievs, dāvā man savu mieru! Lai cik grūta būtu situācija un fiziski nepanesama, ja lūdzu, varu gūt mieru, kas nav no manis.

 

Ilmārs Barons, LELB Liepājas diecēzes vikārs

Jēzus ir miers. Pilnīgs miers būs Debesīs... Ja ļaujam pasaules rūpēm mūs nomākt, tad zaudējam mieru. Ja atzīstam, ka Viņš ir visa darītājs, tad gūstam īstu mieru, kad atjaunojamies atziņā, ka paši saviem spēkiem nevaram. Viņš ir Kungs pār visām ikdienas rūpēm!

 

 

Skaidrīte Mežecka, ārste

Mieru gūstu ar aizbēgšanu pie Jēzus. To var rast pat ļoti tiešā veidā, jo visa dzīve un darbs ir pilns daudzām situācijām, kas rada nemieru, tad tikai pa īstam to mainīt var Jēzus.  Ja ir lielas grūtības, zinu, ka daudziem citiem ir vēl smagāk un ka Jēzus sāpes pie krusta nav salīdzināmas ar manām, tas mani mierina.  Miers ir cerībā, ka cilvēkam, kas Dievu mīl, visas lietas nāk par labu. Dzīvot zem Dieva spārniem, Tēva valstībā – ja to saprot, tad gūst mietu.  Īstenībā miers dzimst nemierā. Galvenais ir cerība un apziņa par mūžīgo dzīvību, mums ir Kristus, kas visu atdevis, ja šī apziņa ir, tad nemiers noplok.

 

Katrīna Daņiļēviča, skolniece

Es ļoti bieži to varu gūt mierpilnā mūzikā. Citreiz, kad jūtos nemierīga,  zvanu labākajai draudzenei, jo zinu, ka viņa mani uzklausīs un es jutīšos labāk.  Īpašu mieru var gūt lūgšanā, kad nāc pie Dieva. Parasti mani nomierina arī Bībeles lasīšana.


 

Agris Žogota, students misionārs

Miers, kas ir manī, visupirms nāk no pavadītā laika divatā ar mūsu debesu Tēvu. Tādēļ šis laiks man ir ļoti svarīgs. Kad tas izpaliek, nereti arī ikdienas ritums zaudē savu mierpilnumu. Vēl Dievs mani piepilda ar mieru caur maniem ticības brāļiem un māsām un laiku, ko pavadu kopā ar viņiem. Šie divi miera avoti mani tur pie dzīvības. Tādēļ, mīļie cilvēki, dariet visu, lai jums ir laiks kopā ar mūsu Tēvu un brāļiem un māsām, kuros mājo Svētais Gars.

 

Laura Alpe, skolniece

Bieži ir tā, ka daudz kas nav izdarīts vai arī ir atgadijusies kāda bēdīga vai nopietna lieta, un tad parasti ir stress, esmu nervoza, satraukusies. Parasti tādos brīžos neatkarīgi no tā, kur esmu, lūdzu palīdzību Dievam. Un man paliek labāk – es apdomāju, kā rīkoties, un beigās viss nokārtojas. Ja ir jānosauc vieta, kurā es gūstu mieru, – tā ir baznīca! Arī tur es lūdzu Dievam palīdzību. Un, protams, draudzē man ir ļoti daudz savējo – paziņas, draugi, radi, ģimene. Es varu viņiem lūgt palīdzību un padomu, kā rīkoties, un arī lūgt, lai aizlūdz par mani. Draudzē es gūstu mieru, prieku  un man pazūd satraukums.

 

Markus Rožkalns, firmas vadītājs

Kopš es dzīvoju ar Dievu, manī ir miers. Jo vairāk redzu sev apkārt cilvēkus, kuri Dievu nepazīst, jo skaidrāk saprotu, ka patiesu mieru var dot tikai Viņš. Kad pienāk kādi grūtāki brīži un uzmācas negatīvas domas un emocijas, parasti cenšos tās atslēgt, vienkārši ieklausoties un ar prātu izprotot Dieva apsolījumus, kuros no jauna aptveru, ka man patiesībā nav par ko satraukties. Dieva Vārdā mieru gūt var vienmēr.

Intervēja Elīna Šīmane
Autores foto un foto no personīgajiem arhīviem

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv