Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
IeMieroti


"Svētīgi miera nesēji.." – Jēzus saka Kalna runā. Miera nesēju mūsdienu sajukuma pasaulē, šķiet, ir pavisam maz. Strādājot kopā ar bīskapu J. Tervitu pie Bībeles korekcijas, pārrunājām daudzus teoloģiskus un pastorālus jautājumus. Viņš stāstīja, kā veidojis bīskapa padomi, cik svarīga loma tajā bijusi kādam gara aristokrātam, klusam mācītājam, kas karstos strīdus brīžos tikai ar dažiem vārdiem ienesa mieru. Kas tas ir par mieru? – "Savu mieru Es jums dodu.." (Jņ 14,27) – Jēzus mums novēl savā testamentā.
Par Dāgu Hammeršeldu (ANO ģenerālsekretārs, 1953–1961), kas sevi sauca par 76 zemju kalpotāju, kāds amerikāņu valstsvīrs, risinot sarežģītu starptautisku konfliktu, teicis: "Ja nevar ierasties eņģeļi, pie mums tiek sūtīts Hammeršelds." Šis atturīgais akadēmiķa dēls, augsti mācītais diplomāts, būdams pasaules degpunktā, atstāja publicēšanai dienasgrāmatu, kas ir nepārtraukts dialogs 36 gadu ilgumā starp sevi pašu un Dievu, tā līdzdalot citiem savas šaubas, ticību, ilgas, vientulību. Tūkstošiem cilvēku lasīja šīs sarunas un atgriezās pie Dieva, arī atzīdami: cik maz mēs pazīstam cilvēku, ko visa pasaule domājās pazīstam. Šis miera sūtnis traģiski aizgāja bojā 1961. g., pildot savus darba pienākumus. Visu mūžu viņu nodarbināja doma par upura nozīmi: "Dievs tevi lietojis, kaut arī šobrīd tas tev neliekas piemēroti, Dievs, kurš cilvēku samaļ, cilvēku paceldams." Pēdējais viņa ieraksts: "Kopš šā brīža esmu drošs, ka esamībai ir jēga un tātad manai dzīvei – pakļaujoties – ir mērķis."

Vai spējam būt miera nesēji? Nespējam, ja nemirstam pie krusta. Spējam, ja Jēzus–Miers ir mūsu identitāte. Tad at-rodamies Mierā nemiera konstruētajā pasaulē un varam teikt: "Pār Mani viņš (šīs pasaules valdnieks) nenieka nespēj," (Jņ 14,30) – un apliecināt: "Mieru virs zemes.." 

Redaktore Milda Klampe










Lai ieklausos, ko saka Dievs –
Kungs saka mieru savai tautai
un saviem svētīgajiem!
Tik lai ģeķībā tie neatkrīt!
Gan Viņa glābiņš tuvu tiem,
kas Viņu bijā, –
mājos godība mūsu zemē,
žēlastība tiksies ar patiesību,
taisnība skūpstīs mieru,
patiesība no zemes dīgs,
un taisnība lūkosies no debesīm.
Taisnība staigās Viņam pa priekšu
un sataisīs Viņam ceļu.
/Psalms, 85, 9–12,14 (jaunais tulk.)/

 

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv