Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Jēzus draudzes koris ciemojas Matejā


16. novembra, svētdienas, rīts  Jēzus draudzes jauniešu korim bija īpašs, jo bija iespēja draudzēties ar Mateja kori un caur kopīgām lūgsnām dziesmās pagodināt  Dievu.  Šajā pirmssvētku dienā jau  astoņos no rīta Matejā bija manāma rosība, kur abu draudžu kori pulcējās uz kopmēģinājumu, lai jau deviņos kalpotu pirmajā dievkalpojumā. Skanējums, kas aplidoja dievnamu, glāstot ausis, raisīja sirdī mieru, ka caur šīm skaistajām dziesmām rīts būs svētīts.
Izrādās, Matejā šī diena ir īpaša ne tikai tāpēc, ka dievkalpojums tika veltīts valsts deviņdesmit gadu jubilejai, bet arī tādēļ, ka šajā dienā apritēja desmit gadu, kopš Mateja draudzei ir atsevišķs dievkalpojums tiem, kam tuvāka ir kopesme ar Dievu caur muzikālu slavēšanu un kalpošanu.

Patīkami pārsteidza Mateja tradīcija, kuru vieskorim bija iespēja arī  izmanot, – Bībeles stunda muzikālās kalpošanas (pirmā dievkalpojuma) laikā. Tajā grupiņās tika apspriesta draudzes nozīme, loma un pazīmes. Gūtās atklāsmes un iespaidi tika pārspriesti pie kafijas galda.

Otrajā dievkalpojumā, kas pulcināja kuplu skaitu cilvēku,  sprediķoja sludinātājs Kaspars Šterns. Kora izpildītās dziesmas un draudzes kopīgie dziedājumi radīja svinīgu un pacilātu sajūtu. Tā vien gribas izcelt kādas dziesmas vārdus: „Dievs, dzirdi tautas balsi, dzirdi! Liec mums spēkā pacelties tad, kad nespēks nomāc sirdi, liec mums ticēt, cerēt, augt, Gara spēkā zaļot, plaukt!”

Pēc kalpošanas Mateja jaunieši bija parūpējušies, lai sadraudzības gaitā abi kori viens otru labāk iepazītu dažādās aktivitātēs, spēlēs. Patīkamā gaisotnē nemanot  agrais rīts nu jau bija pārtapis pēcpusdienā. Kas gan var būt labāks kā Dieva bērnu vidū pavadīt veselu dienu – pienesot slavu Kungam, sējot Viņa Vārdu cilvēku sirdīs, piedzīvojot atklāsmes un Viņa patieso klātbūtni mūsu vidū!

Katrīna Sudakova

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv