Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
 
Palīdzēt cits citam


"Es esmu Tas Kungs, jūsu ārsts." (2Moz 15,26b) Šis moto lasāms mūsu draudzes ambulancē jau kopš tās pastāvēšanas pirmās dienas. Mūsu draudzes ārstu konsultācijas regulāri notiek jau sešpadsmito gadu, un tā ir viena no ļoti svarīgām Jēzus draudzes diakonijas darba nozarēm. Šis darbs aizsākās deviņdesmito gadu sākumā, kad līdzīgi kā tagad bija grūts laiks. Mūsu draugi – brāļi un māsas Vācijā, Šveicē, Amerikā un Zviedrijā – bija gatavi palīdzēt, sūtot slimnieku kopšanas līdzekļus, pārsienamo materiālu un medikamentus. Mūsu draudzē atradās ārsti un medmāsiņas, kas bija gatavi nākt un kalpot draudzes "doktorātā" (tā toreiz to sauca), dāvinot savas zināšanas, laiku un mīlestību katram, kurš tur iegriezās. Gāja laiks, un kopējā situācija valstī it kā uzlabojās, tomēr vēl arvien pēc palīdzības vērsās cilvēki, kuriem mūsu mediķu palīdzība bija ļoti vajadzīga. Vēl līdz šai dienai pensionāri, invalīdi, daudzbērnu ģimenes, vientuļās mātes, bezpajumtnieki var vērsties pie mums, lai saņemtu ne vien medicīnisku palīdzību, bet arī garīgu stiprinājumu. Pēdējā laikā tiem pievienojušies cilvēki, kas nepieder pie iepriekš minētajiem, – tie, kas nevar vairs nopelnīt tik daudz, lai varētu saņemt medicīnisku palīdzību citur. Daudzi pacienti pie mums ir saņēmuši ne vien ārsta palīdzību, bet arī izdzirdējuši par to lielo Ārstu, kas dziedē gan miesas vainas, gan arī dvēseles vainas.
Mūsu ārstu konsultācijas notiek vairākas reizes nedēļā, t.sk., arī speciālistu konsultācijas, medikamentu izsniegšana un manipulācijas, piemēram, injekcijas vai EKG. Katru gadu pieņemam apmēram tūkstoš cilvēku. Arī jūs esat aicināti!

Mūsu draudze arvien ir uzskatījusi kalpošanas darbu trūcīgajiem un slimajiem par vienu no ļoti svarīgiem Evaņģēlija sludināšanas veidiem, jo šādi tiek piepildīts paša mūsu Kunga Jēzus dotais uzdevums. To apzinoties, draudze arvien ir sniegusi finansiālo atbalstu. Tomēr šobrīd grūtās situācijas dēļ tas līdzšinējā apmērā vairs nav iespējams. Ieņēmumi no ziedojumiem ir samazinājušies, tādēļ sirsnīgi aicinu un lūdzu jūs piedalīties šajā tik ļoti nozīmīgajā kalpošanas darbā ar saviem līdzekļiem, ja vien tas jums ir iespējams.

Jūs varat ziedot jebkādu summu, lai palīdzētu mums turpināt tik sekmīgi veikto darbu.  Mūsu Kungs pamanīja arī nabaga atraitnes ziedotās divas artavas.

Savu ziedojumu varat pienest draudzes kancelejā vai arī pārskaitīt draudzes kontā, norādot mērķi "Ārstu konsultācijām".

Pateicībā, Ilze Kolma

Foto Jolanta Cukure
Fotoparaksts Ambulances darbinieki (no kreisās) – dr. Skaidrīte Mežecka, medmāsas Emīlija Bambāne, Fanija Svilpe, vadītāja Ilze Kolma, dr. Edgars Dāle.

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv