Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Mazās intervijas


Kā tavā dzīvē tiek pārbaudīta pacietība?
Jānis Bambāns, uzņēmējs

Vienkāršās, ikdienišķās situācijās, piemēram, no rīta, kad jābrauc uz darbu un līdzbraucēji no ģimenes kavējas, tas ir labs pacietības pārbaudījums. Ir reizes, kad apzinos, ka vajag pacietību, un arvien lūkojos, lai man tā būtu. Manuprāt, pacietība visvairāk tiek pārbaudīta attiecībās ar cilvēkiem, protams, arī tādos gadījumos, kad Dievam kaut ko lūdz, bet atbildes nav uzreiz.

 

Augusts Kolms, skolnieks

Pacietību pārbauda cilvēki un uzdevumi dzīvē, gan mājās, gan skolā. Piemēram, skolā tie ir uzdevumi, kad nevar kaut ko saprast vai izdomāt. Ikdienā tie var būt arī cilvēki, kas izturas kaitinoši bez ļauna nolūka. Dažkārt kaut ko ir grūti sagaidīt un nemaz nezini, vai tā būs. Pacietība ir jātrenē attiecībās ar cilvēkiem, cenšoties pieņemt otru tādu, kāds viņš ir.

 

Vijolīte Doze, materiālu pārzine

Ja lūdzu, lai Dievs dod pacietību, tad bieži notiek pretējais, pat kaut kas tāds, kas kaitina, – tas ir pārbaudījums. Grūti ir būt pacietīgai, kad ir kādas nopietnas problēmas un lūdzu Dievu, bet atrisinājuma nav uzreiz, ir jāgaida, un tu nezini, cik ilgi. Ļoti bieži apzinos, ka man dzīvē pietrūkst pacietības, ja kāda norise vai cilvēka darbība kaitina. Ātrsirdība traucē būt pacietīgam! Caur ciešanām Dievs iemāca, ka jāpaļaujas; problēmas atrisinās vieglāk, kad esi pacietīgs.

 

Maija Prēdele, mūziķe

Man ir liela ģimene un jārēķinās ar visiem. Lai starp dažādi domājošiem panāktu harmoniju, ir vajadzīga pacietība. Cenšos nesūdzēties, bet teikt to Dievam, tā ir saruna ar Viņu divatā. Tad arī Dievs dod spēku, pacietību. Kad ir daudz darbu, tad ir jālūdz Dievam pacietība, bet Viņš vienmēr visu sakārto. Arī strādājot ar audzēkņiem, ir vajadzīga pacietība, jo pedagogs nedrīkst aizsvilties, dažreiz tas patiešām ir grūti, ja ir liels nogurums.

 

Kātrīna Zālīte, skolniece

Manā dzīvē pacietība visvairāk tiek pārbaudīta lūgšanās. Pacietība lūgt un gaidīt, kad Dievs uzklausīs. Ne vienmēr tas, ko lūdzam, notiek nākamajā dienā vai pēc nedēļas, ir jomas, par kurām lūdzot ir jābūt pacietīgākam un jāpaļaujas uz to, ka Dievs visu nokārtos. Protams, pacietība tiek pārbaudīta arī dažādās situācijās skolā un attiecībās ar cilvēkiem.

 

Māris Barons, tūrisma bakalaurs

Pašreiz mēģinu atrast darbu un neizdodas, bet nav tā, ka es par to uztrauktos. Tomēr nav viegli būt pacietīgam, lai atrastu atbilstošu darbu, ar ko varētu pagodināt Dievu vai iegūt pieredzi, ko izmantot kalpošanā. Vairākās vietās esmu sūtījis savu pieteikumu, bet neesmu saņēmis atbildi, man ir jādomā, ko Dievs grib, tas ir svarīgākais! Pacietība tiek pārbaudīta, kad viss nenotiek tik ātri, kā mums gribas.

Intervēja Elīna Šīmane

Foto Elīna Šīmane un foto no personīgajiem arhīviem

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv