Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Nāc drīz, Kungs Jēzu!


"Šis Jēzus, kas uzņemts prom no jums debesīs, tāpat nāks, kā jūs Viņu esat redzējuši debesīs aizejam." (Apd 1,11)

Jāņa evaņģēlijā lasām Jēzus sacītos vārdus: "Ja kāds Man grib kalpot, tad lai viņš seko Man." (Jņ 12,26)

Sekošana Jēzum, tas nozīmē piedzīvot neizsakāmi lielu prieku, bet arī ciešanas.

Apustulis Pāvils runā par prieku, kurā atrodas kristīgais cilvēks: "Priecājieties savā Kungā vienumēr, es vēlreiz teikšu, priecājieties." (Fil 4,4)

Bet Jēzus arī saka: "Pasaulē jums ir bēdas, bet turiet drošu prātu, Es pasauli esmu uzvarējis!" (Jņ 16,33)

Tāda ir kristīga cilvēka dzīve, esot pasaulē; mēs esam spriedzē starp bezgalīgi lielu prieku un ciešanām. Dažkārt pat ļoti lielām bēdām.

» Lasīt vairāk

Kristus nāk!


Kristus otrā atnākšana jau ir gaidīta kopš pirmajiem gadsimtiem. Kā ļoti drīzu to gaidīja apustulis Pāvils. Augustīns to paredzēja 1000. gadā, Luters – 1558. g., Viljams Millers – 1844. g., Russels – 1914. g., Lindsīs – 1988. g., – it kā neņemot vērā Kristus sacīto: "Bet par dienu vai stundu neviens nezina, ne eņģeļi debesīs, ne Dēls, kā vien Tēvs." (Mr 13,32)

Kādēļ vispār runāt par Kristus otro atnākšanu, ja tā ir zināma tikai Dievam? Tādēļ, ka Bībelē par to runāts vairāk nekā par citu patiesību. Tādēļ, ka mums ir jābūt gataviem Viņu sagaidīt jebkurā laikā. Jēzus mums līdzībā stāsta par gudrām jaunavām un eļļas lampām. Vai eļļa te nenozīmē Svēto Garu? Kad esam piepildīti ar Svēto Garu, tad esam gatavi sekot apustuļa Jāņa padomam: "Palieciet Viņā, lai, kad Viņš parādīsies, mums būtu drošs prāts un mēs, Viņam atnākot, nepaliktu kaunā." (1Jņ 2,28)

» Lasīt vairāk

Liecība: Atsaukties Dievam


Nesen mani uzrunāja kāds jaunas sievietes dzīvesstāsts, viņa viesojās mūsu māmiņu grupā. Dace Cīrule ir samērā jauna kristiete, taču jau ar pamatīgu pieredzi Dieva Valstības darbā. Kalpošana evaņģēlijam organizācijā "Agape Latvija" ir viņas ikdiena, darbs un dzīve. Patiesībā šis ir stāsts par viduvēju skolnieci ar visai zemu pašvērtējumu, kas, paklausot Dieva aicinājumam, izaugusi līdz pilna laika misionārei savā zemē.

» Lasīt vairāk

Ai, tēvu zeme!


Rīts 4. oktobrī aust gaišs un saulains. Šogad paiet desmit gadi, kopš iedibināta tradīcija – pavasarī un rudenī draudzes locekļiem doties ekskursijā pa mūsu mīļo Latviju. Izplānotā Jēzus draudzes rudens ekskursija pa maršrutu – Ķemeru Nacionālais dabas parks, "Auči", "Billītes" un Iecavas draudze – ir interesanta un garīgi bagāta. Iepazīsti savu zemi, ko Dievs mums devis, izjūti tās skaistumu rudenī! 47 ceļotgribētāji pulcējās pie draudzes nama, jūtams priecīgs satraukums un cerība uz skaistu dienu. Ekskursiju vadīja Līvija Putāne un Jolanta Cukure. Rutas Ikaunieces lūgšanā vadīti, izlūdzāmies Dieva svētību un vadību ar 16. psalma vārdiem: "Pasargi mani Dievs, jo es paļaujos uz Tevi", un, dziedot "Paceliet balsis, slavējiet", devāmies ceļā.

» Lasīt vairāk

LEAF


"Tāpēc eita un darait par mācekļiem visas tautas, tās kristīdami Tēva, Dēla un Svētā Gara Vārdā, tās mācīdami turēt visu, ko Es jums esmu pavēlējis. Un redzi, Es esmu pie jums ik dienas līdz pasaules galam."  (Mt 28,19-20)

Jau vienpadsmit gadus ik rudeni savu kalpošanas sezonu sāk LEAF evaņģelizācijas grupa. Tas ir pulciņš aktīvu, gados jaunu mūsu draudzes locekļu. Līdzīgi kā pēdējos gadus, LEAF biedru skaits ir piecpadsmit cilvēku. LEAF darbības mērķis ir izveidot un attīstīt svētdienasskolas draudzēs, kur tādu nav. Ik katrā vietā LEAF apņemas novadīt vienu svētdienasskolas mācību gadu, bet draudze – atrast skolotāju no draudzes locekļu vidus. Šādi pēdējos četros gados nodibinātas svētdienasskolas Pūrē, Tukumā, Koknesē, Meņģelē. Šogad ar LELB svētdienasskolu nozares ieteikumu ir izvēlētas divas vietas – Talsu rajona Spāres ev. lut. draudze un Rīgas Daugavgrīvas ev. lut. Baltā draudze.

» Lasīt vairāk

Lielā intervija: "Laiks ir piepildīts.."


Vēsts par Kristus otro atnākšanu vienmēr ir tēma, kas nodarbina cilvēku prātus. Ir zināms, ka daudzi ar interesi pēta notikumus pirms 2000 gadiem, laicīgā dzīvē tiek nosaukti pat konkrēti gadu skaitļi un paustas dažādas vīzijas par pasaules galu, taču kristīgajā pasaulē mēs nerunājam par abstraktu pasaules bojāeju, bet gan par Kristus otro atnākšanu, par ko pats Kristus ir teicis: ".. neviens nezina to dienu un stundu.." Par šo vienmēr aktuālo jautājumu uz sarunu esmu aicinājusi pedagoģi IVETU GODIŅU.

» Lasīt vairāk

Prieks

Reizēm gadās tādi īpaši brīži, kad jūti sevī milzīgu prieku, kam varbūt pat nav nekāda racionāla izskaidrojuma, it kā nav noticis nekas sevišķs, kas varētu izraisīt šādu prieku. Bet prieks ir, turklāt vēl liels un pāri plūstošs. Kā tas var būt? Nesen piektdienas vakarā izjutu lielu vēlmi steigt uz baznīcu, uz jauniešu vakaru. Gandrīz vai skriešus devos turp. Kādu laiku nebiju varējusi jauniešos būt. Nonākšana baznīcā mani ļoti iepriecināja, kas it kā nav nekas neparasts, jo Dieva namā vienmēr ir īpašas sajūtas, kas rada papildus prieku. Taču šoreiz šis papildus prieks bija jo īpašs. Kāpēc tā? Izrādījās, ka jauniešu vakara tēma bija "Prieks". Ģirts savu uzrunu sāka ar jautājumu: kurš Bībeles pants mums pirmais nāk prātā saistībā ar šo tēmu? Lielākajai daļai tas bija 4. pants no Pāvila Vēstules filipiešiem 4. nodaļas: "Priecājieties iekš Tā Kunga vienumēr; es vēlreiz teikšu, priecājieties!" Arī Jēzus vairākkārt ir pieminējis prieku, pilnīgu prieku. "To Es uz jums esmu runājis, lai Mans prieks mājotu jūsos un jūsu prieks būtu pilnīgs." (Jņ15,11)
» Lasīt vairāk

Mazās intervijas: Kā tu gatavojies Kristus otrajai atnākšana

» Lasīt vairāk

Ikmēneša informācija


» Lasīt vairāk
 
Jezusdraudze.lv