Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Gara spēka vēsts

"Bet mēs neesam dabūjuši pasaules garu, bet to Garu, kas nāk no Dieva.." (1Kor 2,12) Kur slēpjas kristīgā cilvēka ticības spēks vai arī nespēks? Apustulis Pāvils saka: ".. lai jūsu ticība nebūtu pamatota cilvēku gudrībā, bet Dieva spēkā." (1Kor 2,5) Tā ir atbilde uz mūsu jautājumu. Ja jūsu ticība būs pamatota cilvēciskās zināšanās vien, tā būs vāja, neauglīga, bez spēka. Ja jūsu ticība būs balstīta Dieva gudrībā, Viņa spēkā, tā būs stipra, dzīva un noturīga. Apustulis Pāvils bija ieguvis ļoti labu izglītību.
» Lasīt vairāk

Pārsteidzošais Gars

Dievs ir uzplaucējis pavasari. Un tas ir neapstrīdami. Neviens pasaules parlaments nevar apturēt vai atcelt Dieva radīto kārtību dabā, un mums tā ir jārespektē. Bet vairākums cilvēces nevēlas respektēt pašu Dievu. Cilvēks rīkojas pēc vecuvecā čūskas scenārija: ".. jūs būsit kā Dievs.." (1Moz 3,5) – personīgajā dzīvē un darbu un valsti pārvaldot. Un, ja nu mani kāds pasludina par "Dievu", tad taču man ir jābūt arī varai, noteikšanai, spēkam. Un ļaunais to arī dod – ".. ja Tu, zemē mezdamies, mani pielūgsi.." (Mt 4,9)
» Lasīt vairāk

Aktivitāte


Un tomēr arī mūsu jaunieši, ja grib, var būt aktīvi. Šoreiz to pierādījām ar braucienu uz Talsiem, kur notika Latvijas 4. Evaņģēliski luteriskās baznīcas sadraudzības basketbola turnīrs no 4. līdz 6. aprīlim. Salīdzinot ar pagājušā gada turnīru, redzam, ka basketbola piekritēju skaits ir audzis, jo šogad piedalījās 17 komandas no visas Latvijas. Neskatoties uz to, ka neviens no mūsu jauniešiem regulāri nespēlē basketbolu un bija notikuši tikai divi treniņi, viņi tomēr saņēmās un godam pārstāvēja mūsu draudzes jauniešus. Ar baltiem Jēzus draudzes logo krekliem desmit sportisti  – Toms Prāmnieks, Atis Bambāns, Reinis Bikše, Rūdolfs Ligers, Pēteris Dekants, Gatis Mangulsons, Haralds Gabrāns, Daniela Sirovatska, Seila Paegle, Alise Jansone – devās cīņā par draudzi.

» Lasīt vairāk

Viss sākas sirdī


No 11. līdz 13. aprīlim Rāmavas Depkina muižā atkal notika semināru cikls jauniešu darba kalpotājiem un mācītājiem, tēma – slavēšana. Kā lektori piedalījās arī īpaši uzaicināti viesi no Norvēģijas. Lūk, neliels ieskats par to, ko mūsu jaunieši guva seminārā:

» Lasīt vairāk

Esam labākie draugi


Maijs ir pārbagāts dažādiem svētkiem. Ik nedēļu varam svinēt un pateikties Dievam par svarīgajām lietām mūsu dzīvē: ticību Visuveranajam, piederību valstij un mīlestību ģimenē.

» Lasīt vairāk

Ko mēs vēl neesam izrunājuši?


Vilšanās un nesaskaņas laulības dzīvē visbiežāk rodas no saturīgu sarunu trūkuma. Izrādās, arī ģimenei ir nepieciešami mērķi un vīzijas, uz ko tiekties, jo tie palīdz sakārtot kopīgi ejamo ceļu un lūgšanu dzīvi, sniedz kopības sajūtu laulībā, kā arī gandarījumu par sasniegto. Jauno ģimeņu vakarā viesojās Ārons un Debora Grofi no kustības “Agape Latvija”. Šoreiz viņi līdzdalīja savu pieredzi par nedēļas nogales organizēšanu ģimenes mērķu uzstādīšanai un izvērtēšanai.

» Lasīt vairāk

Mazās intervijas: Kā tu rīkojies krīzes situācijās?
» Lasīt vairāk

Ikmēneša informācija


» Lasīt vairāk

Draudzes gada pilnsapulcē pieņemtie lēmumi

» Lasīt vairāk
 
Jezusdraudze.lv