Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Viņš un viņa


Jauniešu vakars, kā ierasts, sākās ar lūgšanu un slavēšanu, bet turpinājās nedaudz citādi. Šo piektdien bija atnākuši ciemiņi – mūsu draudzes mācītājs Erberts un viņa sieva Rute. Viņi, protams, nebija atnākuši tāpat vien, bet gan sagatavojuši lekciju par ļoti interesantu un, manuprāt, svarīgu tēmu "Vīrišķība un sievišķība". Sākot lekciju, mēs sadalījāmies divās grupās: puišiem par vīrišķību stāstīja Erberts, bet meitenes ar Ruti apsprieda sievišķību. Kad puiši kopā ar Erbertu aizgāja uz citu telpu, mēs, meitenes, sasēdāmies aplītī un omulīgā gaisotnē sākām lekciju. Rute mums izdalīja iesmaržinātas papīra lapiņas, ko palaikam varējām pasmaržot, atceroties savu sievišķīgo dabu (jo mums, sievietēm, šādas lietiņas patīk).
Lekcijas laikā apspriedām dažus rakstiņus un notikumus sieviešu dzīvē. Diskutējām par to, kāda loma sievietei ir ģimenē, un mēģinājām noskaidrot, ar ko tad īsti mēs atšķiramies no vīriešiem. Biju priecīga par lekciju, un, manuprāt, katra meitene bija guvusi kādu jaunu atziņu, ko paņemt līdzi un pārdomāt. Man liekas, ka vienreizēji un neizprotami ir tas, ka viss atšķirīgais, kas ir starp sievieti un vīrieti, tanī pašā laikā viņus saista un veido par vienu veselu. 

″Tādēļ vīrs atstās tēvu un māti un pieķersies savai sievai, un tie kļūs par vienu miesu." (1Moz 2,24)

Elīna Tauriņa

Jau pirms laba laika bijām nolēmuši, ka vienam jauniešu vakaram jābūt par tēmu "Vīrišķība un sievišķība″, par abu dzimumu īpašo lomu pasaulē un ģimenē. Šī tēma tika uzticēta mūsu draudzes ganam Erbertam un viņa sievai Rutei.

Par vīrišķību puišiem stāstīja Erberts. Viņš minēja, cik svarīgi zēniem jau no ieņemšanas brīža augt mīlestībā un saticībā un ka šāda ģimene ir sākums un vislabākā augsne, kur var attīstīties pilnvērtīgs vīrietis. Erberts stāstīja, kādas ir svarīgākās īpašības, ko jau zēna vecumā vajadzētu sākt izkopt, – atklātība, godīgums, drošsirdība un rūpes par citiem. Vislabāk, ja bērns šīs īpašības var saskatīt savā tēvā un mācīties tās tieši no viņa. Vēlāk runājām par tiem Bībeles vīriem, kuru labās īpašības varam ņemt par piemēru dažādās dzīves situācijās, – par Daniēlu, Dāvidu, Hozeju. Dievs Bībelē ir atklājis, kādu Viņš grib redzēt katru vīrieti un kāda ir viņa loma ģimenē un draudzē. Tādēļ būsim piesardzīgi, lai vīri neuzņemtos sievas lomu, bet sievas – vīru!

Andris Dekants                               

 

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv