Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Mazās intervijas - Ko Tu domā par desmito tiesu?



Māris Pētersons, IT sistēmu analītiķis

Es domāju, ka tā ir ļoti svarīga lieta. Jāmaksā vairāk, nekā gribētos maksāt. Kopš es maksāju desmito tiesu, man ir lielāka drošība finansiālā jomā. Kādā grāmatā lasīju interesantu domu (kas balstīta Dieva apsolījumā), ka var pat maksāt vairāk, lai dabūtu vairāk atpakaļ. Tas ir interesanti – mēs saņemam vairāk svētības atpakaļ, ja vairāk dodam Dievam.

Inita Sausā, auklē bērnu

Desmitā tiesa – tas ir normāli. Atklāti sakot, ja būtu daudz līdzekļu, tad arī es varētu atļauties to dot, bet pagaidām man nav tādas iespējas. Ziedošanā noteicošais ir sirds stāvoklis; es dodu, kad jūtu, ka tas ir nepieciešams kādai svētīgai vajadzībai. Turklāt cilvēks pats uzreiz jūtas daudz labāk. Piemēram, bērnam var iedot naudiņu, lai viņš iedod tantiņai, un viņš jūtas izdarījis labu darbu.

Mareks Stefaņenkovs, arhitekts

Neko mēs nevaram Dievam dot kā tikai to, ko Viņš mums ir devis. Desmitā tiesa ir neliela daļa no tā, ko Viņš man ir devis – un vai tad man grūti to ir atdot atpakaļ. Es uzskatu, ka desmitā tiesa ir jāmaksā regulāri, bet pats nevaru lepoties, ka tā darītu. Protams, vienmēr atlieku desmito daļu no visiem ienākumiem un kādā brīdī sakrāto arī ziedoju.

Laura Balode un Viktors Vēbers, studenti

Es domāju, ka jādod (iespēju robežās). Es cenšos, bet kā kuru reizi sanāk… Santīmus es gan nerēķinu, bet ir iekšējs miers, ja šis pienākums ir veikts. Katram individuāli no sirds ir jājūt vajadzība dot: ja tas ir piespiedu kārtā, tad, manuprāt, labāk ne. Ne jau Dievam pašam šī nauda ir vajadzīga, Viņš bez mūsu naudas varētu itin labi iztikt. Desmitā tiesa ir domāta draudzes uzturēšanai, un tāpēc Dievs ir devis tādu pavēli.

Brigita Vintere, pensionāre

Jādod noteikti, un es to daru – jo Bībelē tā ir rakstīts, Vecajā un Jaunajā Derībā. Arī dzīvē ir pierādījies: ja dodu, tad man tiek dots vismaz dubultīgi. Tas ir tāds sēšanas un pļaušanas princips. Taču ne jau tādēļ es dodu, lai man nāktu atpakaļ; tā nav tāda tirgošanās ar Dievu. Esmu jau pieradusi dot desmito tiesu, un dzīve iet uz augšu. No sākuma gan bija grūti, bet tagad tas man nekādas problēmas nesagādā.

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv