Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Iepazīstot Latviju un citam citu


Jau otro gadu mūsu draudzē tiek rīkots riteņbrauciens, kas nu jau kļuvis par mūsu draudzes “piedzīvojumu nodaļas” neatņemamu sastāvdaļu. Šī gada brauciens paliks atmiņā visiem, kas tajā piedalījās.
Jau pašā sākumā bija jūtams spēcīgs ģimeniskums – ikviens rūpējas par otru. Šeit nepastāvēja stiprie un vājie, viss tika veikts kopīgi, lai beigās visi būtu uzvarētāji. Šis riteņbrauciens atšķīrās no iepriekšējā ar to, ka mūsu rindas papildināja ģimenes ar savām mazākajām atvasītēm, kas braucienam piešķīra īpašu omulību. Dievs mums arī dāvāja neticami jauku laiku. Abas dienas spoži spīdēja saule, lai gan citās vietās Latvijā lija lietus.

Mūsu ceļojums sākās (un arī noslēdzās) Cēsīs. Tas turpinājās pa mežiem, gar Gauju, gar klintīm un aizām, pa bīstamiem un sen nebrauktiem ceļiem, kas mūsu braucienam piešķīra asumiņu līdz Raiskuma pagastam, kur nakšņojām kādā brīvdienu mājā.  Riteņbraucienā mēs pārvarējām gan fiziskus (kalnus, smilšainus ceļus, rāpšanos pār kokiem, brišanu caur aizaugušu mežu), gan garīgus (atrast sevī spēku veikt šo uzdevumu) šķēršļus, un tas mums arī lieliski izdevās! Un cauri visam mēs jutām brīnišķīgu Dieva klātbūtni un svētību.

Šajās divās dienās mēs redzējām tik daudz skaistu Latvijas  vietu – bijām Ērgļu klintīs, pie Kalēja alas, Kvēpenes dabas parkā, kā arī redzējām skaistos Latvijas mežus un pļavas. Škendersku ģimene bija mums sagatavojusi lielisku maršrutu ar orientēšanās elementiem, ik pa brīdim vajadzēja meklēt kādu kontrolpunktu!

Un brauciena laikā nezuda ne smiekli, ne labais garastāvoklis. Šī kopības sajūta bija lieliska! Nu es patiešām saprotu vārdus: "Draudze ir tava otrā ģimene." Šāds ceļojums ir lieliska iespēja saprast, ko tev un ko tu nozīmē draudzei, kā arī iespēja tuvāk iepazīt mūsu draudzes cilvēkus. Braucienā piedalījās 26 cilvēki un tika pieveikti 50 km, kas nav maz, ņemot vērā, pa kādiem bezceļiem tika braukts.

Milzīgu paldies vēlamies teikt Maijai un Kārlim Škenderskiem, kuri mūs aizveda šajā

brīnišķīgajā ceļojumā, un pāri visam – mūsu lieliskajam Debesu Tēvam, kas mūs sargāja, deva spēku, labu laiku un sadraudzības iespēju!

Riteņbraucēju vārdā – Elīza Godiņa

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv