Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Uz robežas starp veco un jauno

Nu re! – gads ir noslēdzies. Pagājušā gada beigas – mums bija kā sākums... ar Adventes laiku, ar Kristus dzimšanas svētkiem. Sākums pilns ar mandarīnu un piparkūku smaržu, ar lēni krītošu sniegpārslu mieru un ar neizsīkstošu prieku par to, ka mums ir dots Glābējs.
Kāds tad bijis šis kalendārais gads, kam bija tik skaistas beigas? Kāds tas bijis jauniešiem? Ai, ko tik neesam darījuši! Esam kopā slavējuši, pielūguši, kopā piedalījušies dažādos pasākumos, gan pārstāvot draudzi, gan tāpat, kopā risinājuši dažādus jautājumus, kas mums svarīgi, kopā nonākuši pie atziņām, kopā smējušies, atradušies līdzās draugiem, atbalstījuši, kopā braukuši slēpot, snovot, slidot... Daudz lietu, daudz aktivitāšu, kas mūs saistījušas visa gada garumā, – gan nopietnas, gan jautras.

Pavisam nesen varējām atkal svinēt pašu veidotu jauniešu dievkalpojumu. Tas izdevās patiesi jauki: bija gan teātra grupas ludziņa, gan neliela filmiņa un, kā parasti, slavēšana un uzruna. Ģirts (jauniešu vadītājs – M. J.) runāja par traukiem, rādot arī redzamu piemēru, cik dažādas formas un izmēra traukus mēs ikdienā lietojam. Taču, ja nepieciešams piesmelt spaini ar ūdeni, tad ne visi no tiem derēs. Tāpat ir ar mums, kristiešiem. Kā mēs uztveram un saglabājam saņemto Vēsti un cik daudz mēs esam gatavi to dot pasaulei tālāk? Kādam varbūt līst cauri kā sietam, citam malas ir par lēzenu kā šķīvim, kādam gluži vienkārši ir par maz tilpuma kā krūzītei, cits drīz vien var saplīst kā stikla bļoda...

Bet tādi mēs esam – dažādi un atšķirīgi, taču tāpēc nebūt sliktāki vai labāki par otru. Jo varam lūgt par to, lai esam Dievam derīgi trauki – Viņš mūs par tādiem izveidos jebkurā brīdī, ja nāksim pie Viņa ar lūgumu.

Lai nākamais gads visiem ir vēl bagātāks – prieka, svētību piepildīts, lai varam augt gan kā atsevišķa struktūra, gan kā draudze kopumā, tā pagodinot Kristu, vienpiedzimušo Dieva Dēlu. Pāvils raksta Vēstulē filipiešiem 4,4: "Priecājieties iekš Tā Kunga vienumēr; es vēlreiz teikšu, priecājieties!″

Madara Jauģiete

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv